Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΛΜΕ 28/1/2019


1)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com



  Άμφισσα                    28 -01-2019

A  :5α

ΠΡΟΣ: 1. Συλλόγους Διδασκόντων 

 


ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ
 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας υιοθετεί, όσο αφορά τη διεκδίκηση των αναδρομικών, την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με την επισήμανση ότι:
α)Η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου.
β)Και παλαιότερα έχουν γίνει ανάλογες προσφυγές (για τα 176 ευρώ και για τα οικογενειακά επιδόματα) που δεν μας έχουν αποδοθεί.

Δεν θα πάψουμε ως κλάδος να διεκδικούμε από την Κυβέρνηση πολιτική λύση για τα  αναδρομικά και απαιτούμε να τα αποδώσει σε όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον σε αυτούς που θα έχουν προσφύγει δικαστικά.

     Ο.Λ.Μ.Ε.              

Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 3227382
e-mail:olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 26/01/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού




Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από εξαντλητική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίασή του την Τετάρτη 23/1/2019 αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Απαιτούμε πολιτική λύση για το ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών και ζητάμε από την ΑΔΕΔΥνα καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο να απαιτεί η Κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά σε όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον σε αυτούς που θα έχουν προσφύγει δικαστικά
  • Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα εκδίκασης στην Ολομέλεια του ΣτΕ (1 Φεβρουαρίου 2019)
  • Ζητάμε επίσης από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει νομικό εκπρόσωπο την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ και επιφυλασσόμαστε να ορίσει και η ΟΛΜΕ νομικό εκπρόσωπο εάν το κρίνει απαραίτητο.

Η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την 1η/2/2019 και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί ατομική απόφαση. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε πολιτική λύση και να αναδεικνύουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης που έως τώρα «κρύβεται» πίσω από αποφάσεις Δικαστηρίων και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.Το συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε περίπτωση πέρα από την όποια έκβαση των δικαστικών αποφάσεων θα συνεχίζει να μάχεται ως αίτημα αιχμής για την διεκδίκηση των απωλειών των εργαζομένων και την επιστροφή των αναδρομικών.


2)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα                    28 -01-2019
A  :5δ
ΠΡΟΣ:    Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
ΚΟΙΝ:    ΟΛΜΕ
 


Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης του ν. 4547/2018
Δεν μπορούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μετατραπούν σε εκπαιδευτικό πολυεργαλείο! 

Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο 220703/Δ3, που έστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες στις 21/12/2018, καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να συγκροτήσουν τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, που προβλέπονται στο άρθρο 11 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α/12-06-2018), για τις νέες δομές στην Εκπαίδευση.
Στην ουσία, οι εκπαιδευτικοί μέσω των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης  αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάνουν την πρώτη διάγνωση και να διαμορφώσουν κι εφαρμόσουν βραχύχρονα Εξατομικευμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.) σε μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης! Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντικαταστήσουν τη διεπιστημονική επιτροπή (!) και στη συνέχεια να εφαρμόσουν εκπαιδευτική παρέμβαση, χωρίς στην ουσία να έχουν στα χέρια τους επιστημονική διάγνωση!
 Καλούμε τους συναδέλφους , κάνοντας χρήση των αποφάσεων της ΕΛΜΕ για απεργία -αποχή, να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης και οι Σύλλογοι Διδασκόντων στο πρακτικό των  συνεδριάσεων  για τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης να αναφέρουν:
«Θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό να εναπόκειται μέσω των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης στους εκπαιδευτικούς  η διαδικασία της αξιολόγησης-διάγνωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γιατί αυτό είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής, καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών αυτών, χωρίς επιστημονική διάγνωση!
Διεκδικούμε στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών της Ειδικής και Γενικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!
Στη βάση αυτή δε θεωρούμε ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης»
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις που να καλύπτουν συνδικαλιστικά όλον τον κλάδο.

3)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com
 Άμφισσα                    28 -01-2019
A  :5γ
ΠΡΟΣ:    Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
ΚΟΙΝ:    ΟΛΜΕ
 


Για το ΦΕΚ "Προγραμματισμός και  αποτίμηση
του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων"

Την Παρασκευή 11 Γενάρη, την ημέρα που ο κλάδος  πραγματοποιούσε μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις  για την απόσυρση του προσοντολογίου – εκτρώματος,  διάλεξε η κυβέρνηση να δημοσιεύσει  την Υ.Α. (ΦΕΚ αρ.φ.16/11-1-19) με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του Εκπαιδευτικού Έργου των Σχολικών Μονάδων», στα πλαίσια του ν.4547/2018 που προωθεί  τον ασφυκτικό έλεγχο και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
Οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να συνεδριάσουν, να συμπληρώσουν τις φόρμες , να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας και γενικότερα να υλοποιήσουν  όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της αυτοξιολόγησης μέσα στο «υποχρεωτικό» 30ωρο. Διαδικασία που καμία σχέση δεν έχει με εσωτερικές και ανατροφοδοτικές συλλογικές παιδαγωγικές λειτουργίες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακολουθήσουν την απόφαση απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, που έχουμε πάρει και στις Γενικές Συνελεύσεις και στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να δώσουμε νικηφόρα και αυτή τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. όποτε αυτή υλοποιείται.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να ακυρώσουν το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και να συνεχίσουν το έργο τους όπως τα προηγούμενα χρόνια ως μια εσωτερική, δημοκρατική, συλλογική διαδικασία οργάνωσης της σχολικής ζωής χωρίς καμιά αποδοχή δεικτών, Εκθέσεων και αποστολή τους σε ΠΕ.ΚΕ.Σ, ΙΕΠ και υπουργείο, χωρίς καμιά αποδοχή δημιουργίας σχετικών ομάδων .
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να πάρουν επιτέλους απόφαση για απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης επικυρώνοντας τις αποφάσεις προηγούμενων ΓΣ Προέδρων.

4)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com


  Άμφισσα                    28 -01-2019
A  :5β
ΠΡΟΣ:    Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
ΚΟΙΝ:    ΟΛΜΕ
 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ
        Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει  την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, γιατί  παρ όλο που  ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση καταθέτει το προσοντολόγιο-νομοσχέδιο απολύσεων, δεν ανέλαβε ως Ομοσπονδία των καθηγητών την οργάνωση του αγώνα του κλάδου με Γ.Σ. των ΕΛΜΕ, Γ.Σ. Προέδρων, απεργιακές κινητοποιήσεις και συντονισμό με τα άλλα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αποφάσισε  3ωρες στάσεις εργασίας την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση των συναδέλφων που βρίσκονταν στο δρόμο. Ανέβαλε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί απαιτούσαν τη συνέχισή του.
Η γενικότερη στάση της στο όλο θέμα  αλλά και οι προτάσεις της για κριτήρια διορισμών υπέσκαψε τον αγώνα.
Ουσιαστικά ήταν απούσα σε ένα μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου και ιδιαίτερα της νέας γενιάς του ενάντια σε ένα νομοσχέδιο τομή στα πλαίσια των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση.
Απαιτούμε:
Άμεση σύγκλιση Γ.Σ. ΕΛΜΕ  την άλλη   εβδομάδα και Γ.Σ. Προέδρων για να πάρουμε αποφάσεις  κλιμάκωσης  του αγώνα
·        για μαζικούς διορισμούς και ενάντια στο προσοντολόγιο και τις απολύσεις,
·         για άμεση επιστροφή των δώρων και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
·        ενάντια στον νόμο 4547 με τον οποίο προωθούνται η αξιολόγηση και με την εγκύκλιο της 11-1-19, αλλά και για τους μαθητές ειδικής αγωγής με την τραγική υποστελέχωση των σχετικών δομών και τις απαράδεκτες τριμελείς επιτροπές στα σχολεία 
·        ενάντια στον ερχόμενο νόμο για το «Νέο  Λύκειο» των εξεταστικών φραγμών και των ταξικών τειχών.



5)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα                    28 -01-2019

A.Π  :5ε

ΠΡΟΣ: 1. Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας μετά από συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2019,  αποφάσισε και καλεί τα μέλη της ΕΛΜΕ
1) σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα: 
"κλιμάκωσης  του αγώνα για μαζικούς διορισμούς και ενάντια στο προσοντολόγιο και τις απολύσεις"
 Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου   Άμφισσας την Τετάρτη 6/2/2019  και ώρα 6:30

2) σε σύσκεψη με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της ΔΔΕ Φωκίδας με θέμα:
"το νομοσχέδιο για το «Νέο  Λύκειο» των εξεταστικών φραγμών".
Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου   Άμφισσας την Πέμπτη 7/2/2019  και ώρα 6:30