Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 1/11/2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 1/11/2018



1)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com


Θέμα: <<ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ>>
Σχετ:  αρ.πρ. 21038/22-10-2018 έγγραφο
       Άμφισσα                     23-11-2018

A  :  97

ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
            ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

 


        Σας ενημερώνουμε ότι για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δ. Δελφών από την ΕΛΜΕ Φωκίδας ορίστηκε τακτικό μέλος ο κος Ανάγνος Βασιλόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας, και αναπληρωματικό μέλος η κα Νίκη Πολυζώη, Γ. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Φωκίδας.





2)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                    Άμφισσα     11-11-2018
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                                                             A  : 103
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα                                                                       ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 
   ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679                                                      ΔΔΕ Φωκίδας
14 Νοεμβρίου Απεργούμε!
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη       Μόρφωση, στη Δουλειά και τη Ζωή!
Στις 14 Νοέμβριου το μάθημα γίνεται στην απεργία!
Η συμμετοχή μας στην απεργία γίνεται μάθημα!
  • Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος  μισθός.
  • Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, απέναντι στους μαθητές μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, με τη μαγκούρα στο χέρι κάνοντας μάθημα στα εγγόνια μας. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν 25.000 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, πολλοί απ’ αυτούς για πάνω από 16 χρόνια που γυρίζουν όλη τη χώρα χωρίς να έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, να κάνουν οικογένεια και παιδιά, να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Απεργούμε για να μπει τέρμα στο αίσχος της αναπλήρωσης, για να γίνουν εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Για να ζεσταθούν όλα τα παιδιά τον χειμώνα, για να γίνουν άμεσες επισκευές και να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα. Για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων.
  • Απεργούμε γιατί είναι απαράδεκτο χιλιάδες προνήπια να μένουν έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο και χιλιάδες μικρότερα παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Διεκδικούμε να δημιουργηθούν τώρα όλες οι υποδομές, ώστε να γίνει πράξη παντού η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
  • Απεργούμε γιατί ως εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί δε συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του, το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο έχουν μετατραπεί καθαρά σε φύλαξη, τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες δεν έχουν τον Ειδικό Παιδαγωγό που δικαιούνται ή δε βρίσκονται στη δομή που έχουν ανάγκη.
  • Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους μαθητές μας και τους γονείς, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πλήρη μετατροπή του σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, σε ένα πεδίο ταξικού “ξεσκαρταρίσματος” μαθητών. Γιατί ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να παλεύουμε κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.
  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση, να εμπλέκεται στους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στη περιοχή μας. Δε δεχόμαστε να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ή χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιοικονομική στενότητα”.
  • Απεργούμε γιατί την ίδια μέρα απεργούν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, οι εργάτες, οι γονείς των μαθητών μας για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα στους χώρους δουλειάς. Γιατί ο κοινός αγώνας των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, κόντρα στα εμπόδια και τη λογική της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που καλλιεργεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι η δύναμή μας, η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική.
  • Απεργούμε γιατί κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Όχι τα κέρδη των λίγων».
Στις 14 Νοέμβρη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ:
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΠΑΛΛΗΛΩΝ KAI ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΣΤΙΣ 10.30΄π.μ..

ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Δεν υποχωρούμε – μπροστά oι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας

Απέναντι στην κυβέρνηση που επικαλείται κυνικά ότι μπήκαμε στην μεταμνημονιακή εποχή και επιστρέφουμε στην κανονικότητα για να επιβάλλει και νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι επιτακτική ανάγκη να αντιπαραθέσουμε την αλήθεια των αναγκών, των δικαιωμάτων μας, της κοινωνικής αξιοπρέπειας. 

√ Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού.
√  Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα – μονιμοποίηση αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης του πτυχίου – πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Όχι στο προσοντολόγιο.
√ Να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο και να αποσυρθούν οι εξαγγελίες Γαβρόγλου
√  Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ’13 επίπεδα.
√  20 μαθητές στο τμήμα - 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
 Κατάργηση  του πλαισίου αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.
√ Να σταματήσει η υπονόμευση των ΕΠΑΛ.
√ Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου. Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας.
 Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.





3)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

     


 Άμφισσα                     01-11-2018
A  : 101
ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 
             ΔΔΕ Φωκίδας
KOIN:ΟΛΜΕ
            ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

                                   ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!
Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του.
Κάτω τα χέρια από  τα σωματεία!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας  καταγγέλλει την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.
Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα "επίσκεψη" κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!
Να θυμίσουμε πως, ταυτόχρονα, πιεστικά επανέρχεται η μνημονιακή απαίτηση του οικονομικού ελέγχου των σωματείων μέσω της έκδοσης ΑΦΜ, μια απαίτηση που προβλέπει βαριά πρόστιμα για όποιο σωματείο δεν πειθαρχήσει. Το άλλοθι που χρησιμοποιείται από το σύστημα είναι η υποτιθέμενη αποφυγή οικονομικών ατασθαλιών.
Όμως το άλλοθι αυτό δεν έχει καμία βάση. Τα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.
Τονίζουμε, επίσης, ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνει κτίρια ή υπαλλήλους. Τα μοναδικά της έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε, σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.
Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.
Αυτή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε τυχαία.
Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει.
Η κυβέρνηση, με το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και ενισχύσει, φέρει βαριές ευθύνες για την κλιμάκωση της επίθεσης στα συνδικάτα.
Στην εποχή που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει ως βασικό στόχο να ελέγξει κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει να δώσει κανένα στοιχείο, πέραν των ετήσιων δημόσιων οικονομικών απολογισμών που έτσι κι αλλιώς είναι δημοσιευμένοι στον ιστότοπό της.
Καλούμε όλα τα σωματεία, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση!
Η τρομοκρατία, η συκοφάντηση και η λάσπη δεν θα περάσουν!



4)
Το ΔΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης-ενημέρωσης μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών για το "νέο Λύκειο".