Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣ 21/2/2019



1)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

       Άμφισσα                     21-2-2019

A  : 

ΠΡΟΣ: 1. Συλλόγους Διδασκόντων 
                ΔΔΕ Φωκίδας
            2. ΟΛΜΕ
      



Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η  Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας   δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  κ. Δ. Κυριτσόπουλου,  “για κακόβουλη  άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”. Η προϊσταμένη αρχή  επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και να παρακωλύσει τη συνδικαλιστική δράση της δημοκρατικά εκλεγμένης Προέδρου του σωματείου καταπατώντας κατάφωρα το άρθρο 23 του Συντάγματος που αναφέρει ότι “το Kράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους
          Όσο και να προσπαθεί η προϊσταμένη αρχή να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση δεν θα το καταφέρει. Διενέργειες Ε.Δ.Ε. που εντέχνως θέλουν να περιορίσουν τον έλεγχο των παραλείψεων της διοίκησης  και να οδηγήσουν σε δίωξη την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν στον αγώνα μας για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.



2)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679

elmefokidas18@
gmail.com

       Άμφισσα                     21-2-2019

A  : 

ΠΡΟΣ: 1. Συλλόγους Διδασκόντων 
              ΔΔΕ Φωκίδας
             2. ΟΛΜΕ

 


Για  την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας συνυπογράφει την απόφαση της ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την επαρχία που μετακινήθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για μόνιμους μαζικούς διορισμούς (11, 14, 17/1/2019) από το ταμείο της ΟΛΜΕ .
Καλούμε τη γενική συνέλευση των προέδρων, στις 23/2/2019, να αποφασίσει για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την επαρχία από το ταμείο της ΟΛΜΕ.


ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16
ΜΥΡΙΝΑ 81400 ΛΗΜΝΟΣ
http://www.elme-limnou.gr/
email: elmelimnos@gmail.com


Αρ. Πρ.24/19-02-2019
 Προς: ΟΛΜΕ,
Κοιν.: Σχολεία ΕΛΜΕ,
ΕΛΜΕ, ΜΜΕ



  Θέμα: «Για  την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης»
Η ΕΛΜΕ Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου ζήτησε από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπως είχε αποφασίσει, να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων που μετακινήθηκαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για μόνιμους μαζικούς διορισμούς (11, 14, 17/1/2019). Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση 29/1 να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης μόνο για τις 11/1. Η ΕΛΜΕ ξαναέστειλε κείμενο με το οποίο επιχειρηματολογούσε και ζητούσε την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης. Το αίτημα συζητήθηκε στις 12/2 και η απόφαση της πλειοψηφίας ήταν αρνητική.
Οι κοινές ανακοινώσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις στις 14 και 17/1/2019 καλούσαν όλους τους συναδέλφους στη Βουλή και καλούσαν τις ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν με 3ωρες στάσεις εργασίας. Όλες οι κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 11/1 μέχρι και την Πέμπτη 17/1 είχαν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο, χωρίς καμία διαφοροποίηση.
Η μη κάλυψη των εξόδων των συναδέλφων αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ δε στηρίζει στην πράξη των αγώνα των συναδέλφων αναπληρωτών. Άλλωστε η θέση της για το σύστημα διορισμών ήταν παραπλήσια με τα κριτήρια που νομοθέτησε η κυβέρνηση. Ήταν απέναντι στο αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των αναπληρωτών και τη στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων με 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αντί να οργανώνει και να στηρίζει με όλους τους τρόπους το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ προτιμά να σπαταλά χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους, όπως πριν δύο χρόνια, διαμορφώνοντας προτάσεις μακριά από τις ανάγκες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου που το μόνο που πέτυχαν ήταν να στρώσουν το δρόμο στο Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική.
Δηλώνουμε ότι εμείς θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, για μια αξιοπρεπή ζωή, για μια κοινωνία που θα τους χωράει όλους!!
Καλούμε τη γενική συνέλευση των προέδρων να αποφασίσει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων από την επαρχία από το ταμείο της ΟΛΜΕ.
Ζητάμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ στη γενική συνέλευση των προέδρων. Το ταμείο της ΕΛΜΕ χωρίς την οικονομική ενίσχυση, δεν θα μπορεί να καλύψει βασικές λειτουργικές ανάγκες.

3)
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα                    21 -02-2019
A  :8γ
ΠΡΟΣ: 1.   Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
           2.    ΟΛΜΕ
 

Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης του ν. 4547/2018
Δεν μπορούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μετατραπούν σε εκπαιδευτικό πολυεργαλείο! 

Το Υπουργείο Παιδείας, με την εγκύκλιο 220703/Δ3, που έστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες στις 21/12/2018, καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να συγκροτήσουν τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, που προβλέπονται στο άρθρο 11 του ν. 4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α/12-06-2018), για τις νέες δομές στην Εκπαίδευση.
Στην ουσία, οι εκπαιδευτικοί μέσω των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης  αναλαμβάνουν την ευθύνη να κάνουν την πρώτη διάγνωση και να διαμορφώσουν κι εφαρμόσουν βραχύχρονα Εξατομικευμένα Προγράμματα Εκπαίδευσης (Ε.Π.Ε.) σε μαθητές που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης! Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αντικαταστήσουν τη διεπιστημονική επιτροπή (!) και στη συνέχεια να εφαρμόσουν εκπαιδευτική παρέμβαση, χωρίς στην ουσία να έχουν στα χέρια τους επιστημονική διάγνωση!
 Καλούμε τους συναδέλφους , κάνοντας χρήση των αποφάσεων της ΕΛΜΕ για απεργία -αποχή, να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης και οι Σύλλογοι Διδασκόντων στο πρακτικό των  συνεδριάσεων  για τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης να αναφέρουν:
«Θεωρούμε ότι είναι αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό να εναπόκειται μέσω των Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης στους εκπαιδευτικούς  η διαδικασία της αξιολόγησης-διάγνωσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, γιατί αυτό είναι έργο διεπιστημονικής επιτροπής, καθώς και της εκπαιδευτικής υποστήριξης των παιδιών αυτών, χωρίς επιστημονική διάγνωση!
Διεκδικούμε στελέχωση όλων των αναγκαίων δομών της Ειδικής και Γενικής Αγωγής με μόνιμους διορισμούς όλων των ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες, να έχει έγκαιρη διάγνωση και άμεση εκπαιδευτική υποστήριξη, στη δομή του δημόσιου σχολείου που έχει ανάγκη!
Στη βάση αυτή δε θεωρούμε ότι μπορούμε να συγκροτήσουμε τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης»
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις που να καλύπτουν συνδικαλιστικά όλον τον κλάδο.