Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 26/11/2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 26/11/2018



1)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com



       Άμφισσα     26-11-2018
A  :  108α

ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 
              ΔΔΕ Φωκίδας

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει την ενέργεια- πράξη κατά την οποία αποσπάστηκαν προσωπικά δεδομένα από τους φακέλους συναδέλφων που ήταν υποψήφιοι διευθυντές στις τελευταίες κρίσεις για τις θέσεις διευθυντών σχολείων ΔΔΕ Φωκίδας (Ιούλιο 2017). Η προάσπιση  και διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του καθενός και δεν μπορεί να παραβιάζεται από τον οποιοδήποτε. Να επιστραφούν και να καταστραφούν τα όποια έγγραφα -αντίγραφα έχουν αποσπαστεί .


2)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

       Άμφισσα   26/11/2018                
A  : 108β
ΠΡΟΣ: Γυμνάσιο Δελφών
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Διδασκόντων 
              ΔΔΕ Φωκίδας

 

Σχετικά: έγγραφο του Γυμνασίου Δελφών αρ.π. 481/5-10-2018 "Ανάρτηση Πίνακα στο http//:elmefokidas.blogspot.com"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας  σας ενημερώνει ότι  η σχετική ανάρτηση έγινε χωρίς απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, με ευθύνη του τότε Γραμματέα της ΕΛΜΕ κου Σ. Πανταζή, και  οι πίνακες  δόθηκαν από την ΔΔΕ Φωκίδας η οποία έχει την ευθύνη των αναγραφόμενων. Το ΔΣ αποφάσισε  την απόσυρση της συγκεκριμένης ανάρτησης και η οτιδήποτε ανάρτηση θα γίνεται από τον υπεύθυνο διαχείρισης  του blog της ΕΛΜΕ πάντα μετά από απόφαση του ΔΣ και μόνο.




3)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

      



Άμφισσα                     26-11-2018


 Α.Π:108γ

ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων

Αλληλεγγύη στο ναύτη που κατήγγειλε την ΝΑΤΟϊκή αποστολή

Χαιρετίζουμε τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη που υπηρετεί στη φρεγάτα «Ναυαρίνο» , βγήκε στην αναφορά και δήλωσε ότι διαφωνεί με τη συμμετοχή της φρεγάτας σε αποστολή του ΝΑΤΟ ( άσκηση «Sea Guardian») στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου . Τελικός προορισμός είναι το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.
.Ο  ναύτης Σταύρος Παπαδάκης σε δηλώσεις του είπε: «Η ματωμένη σημαία του ΝΑΤΟ ντροπιάζει τον ελληνικό στόλο.
Οι δολοφόνοι των λαών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου κάνουν τον χωροφύλακα στη γειτονιά μας. Δεν έχει καμία δουλειά η φρεγάτα «Ναυαρίνο» να συμμετέχει σε αυτές τις αποστολές».
Ο ναύτης τιμωρήθηκε με δυσμενή μετάθεση. Η  περήφανη στάση του ναύτη εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και των εργατικών σωματείων να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων.
 Οι ανταγωνισμοί και η "γεωστρατηγική αναβάθμιση" των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σε νέες αγορές του εξωτερικού στέλνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να επιφυλάσσουν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας.
 Το κυνήγι του κέρδους για τα μονοπώλια, και με τα στρατιωτικά μέσα του ΝΑΤΟ, έχει αφήσει σε γείτονες λαούς μόνο φτώχεια, πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζωμένους, έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε έναν υγρό τάφο.
·         ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ
      ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ !
·         Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας από τις αποστολές εκτός συνόρων. Κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων!
·         Να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
·         Να κλείσουν η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και τα στρατηγεία τους στην Ελλάδα.
·         Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ».







  4)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

     








  Άμφισσα                     26-11-2018

Α.Π:108δ

ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων
 

Να αποφυλακισθεί άμεσα η καθαρίστρια από το Βόλο!

Η φυλάκιση της καθαρίστριας  που δούλευε σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, ύστερα από την καταδίκη της σε κάθειρξη 10 ετών (!) γιατί εμφάνισε απολυτήριο έκτης τάξης δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την πέμπτη, αποτελεί κορυφαία πρόκληση για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για το ίδιο το αίσθημα δικαίου του λαού. Την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες, λαμόγια του συστήματος, βγαίνουν λάδι, η καθαρίστρια από τον Βόλο έπρεπε να νιώσει όλη την βιαιότητα μιας «δικαιοσύνης», τυφλής κατά τα άλλα και σοβαρά.
 Η 53χρονη εργαζόμενη μητέρα προσέφερε τις υπηρεσίες της ως καθαρίστρια για σχεδόν 20 χρόνια και αγωνιζόταν για να ζήσει την οικογένειά της, με τον άνδρα της με 67% αναπηρία. Σε μια κοινωνία με σεβασμό στον κόσμο της εργασίας και κοινωνική μέριμνα θα είχε λυθεί το πρόβλημα της εργασίας της και της στήριξης στην οικογένειά της. Απεναντίας, η αστική δικαιοσύνη, οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες, εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους σε μια προκλητικά τιμωρητική πράξη κατά του κόσμου της εργασίας, κατά των σύγχρονων Αθλίων.
 Γιατί αυτή η ποινή μόνο τυχαία δεν είναι. Όσο κι αν ξεχωρίζει για την απανθρωπιά της είναι η ακραία έκφραση της λογικής πως για την χρεοκοπία της χώρας ευθύνονται η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες. Από το «μαζί τα φάγαμε», μέχρι τους «τεμπέληδες» και τους «ανίκανους» ο κόσμος της εργασίας έπρεπε να ενοχοποιηθεί για να αποδεχθεί τη λεηλασία όχι μόνο των δικαιωμάτων του, αλλά και της αξιοπρέπειάς του.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση της  53χρονη– είναι αδιανόητο να περάσει 10 χρόνια από τη ζωή της στις φυλακές Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη και πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις άδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει νομικός και πολιτικός δρόμος γι' αυτό.

Να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπεια και την εργασιακή μας περηφάνια, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.




5)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

       Άμφισσα                     26-11-2018
A  :  108ε
ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων 
              ΔΔΕ Φωκίδας

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας συνυπογράφει την καταγγελία της συναδέλφισσας Σταματέλλου Ευαγγελίας που αφορά στην διαδικασία επιλογή υποδιευθύντριας στο ΓΕΛ Ιτέας από τον διευθυντή κ. Αρτινόπουλο ως αξιολογική πράξη.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Επί της διαδικασίας επιλογής της υποδιευθύντριας του ΓΕΛ Ιτέας μετά από ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΤΟΥ ΓΕΛ Ιτέας κ. Αρτινόπουλου.

Καταγγέλλω την επιτηδευμένη στάση του κ. Αρτινόπουλου, την πίεση για ψηφοφορία, θέση και αξιολόγηση των μελών του συλλόγου για τις δύο υποψήφιες υποδιευθύντριες, κατά την συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για την πρόταση τη σχετική με την επιλογή υποδιευθυντή όπως ορίζει ο νόμος..
Αφού ο σύλλογος διδασκόντων τοποθετήθηκε αρνητικά στην διαδικασία επιλογής υποδιευθυντών ως αξιολογική πράξη, και αρνήθηκε να προτείνει υποψήφια, ο κ. Αρτινόπουλος κατέθεσε μόνος του αξιολογική σειρά των υποψήφιων χωρίς κριτήρια επιλογής, δηλ. αυθαίρετα και χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν των υποψηφίων και τις δράσεις τους στο σχολείο τους γιατί ο ίδιος παρουσιάστηκε στο σχολείο για πρώτη φορά πέρυσι. (Είμαι στο ΓΕΛ Ιτέας  περίπου 20 χρόνια). Ο σύλλογος διδασκόντων διατύπωσε τις αντιρρήσεις του και τις αποστάσεις του, προσπαθώντας να διατηρήσει πνεύμα ομόνοιας και ισορροπίας.

Σε ερώτησή μου προς τον κ. Αρτινόπουλο με ποιο τρόπο συνέταξε την αξιολογική σειρά που παρουσίασε, απάντησε ότι είναι υπέρ της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !!! και ότι αυτή ήταν η άποψή του. Δεν μου ζητήθηκε φάκελος δράσεων και προσόντων, δεν λήφθηκε υπόψη η προϋπηρεσία ,παρά μόνο ορμώμενος από ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ απ’ ότι διαφαίνεται, ΜΕ ΕΚΡΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ΩΣ ΑΥΤΟΧΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ.

ΕΡΩΤΩ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ; ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΕΛ ΙΤΕΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Καταγγέλλω την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ αυτή πράξη που συνάδει με άλλες εποχές του σκοτεινού παρελθόντος.

ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΙΤΕΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ 20/ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 24ΕΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ





6)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

       Άμφισσα                     15-11-2018

A  :  104

ΠΡΟΣ:ΕΛΜΕ  ΕΥΒΟΙΑΣ,
           ΟΛΜΕ
   


  Ψήφισμα συμπαράστασης στην ΕΛΜΕ Εύβοιας
       Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  Φωκίδας  με βάση την ανακοίνωση της  ΕΛΜΕ Εύβοιας, καταγγέλλει την απρόκλητα ανάρμοστη, χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, Δ. Κυριτσόπουλου, εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, συναδέλφισσας Χαράς Νίκα, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018. Τη συγκεκριμένη μέρα, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ προσήλθε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, προκειμένου να υπογράψει τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους, εν όψει των υπηρεσιακών εκλογών, όπως προβλέπεται από το ΠΔ1/2003 (άρθ.23 παρ.3), και να παραλάβει αντίγραφα αυτών, όπως δικαιούται και όπως είχε αιτηθεί με την με αριθμό 8358/29-10-2018 αίτησή της, που ήταν και η προθεσμία για την σύνταξη των πινάκων και την αποστολή τους στις εφορευτικές επιτροπές (Φ.350/63/145388 /E3/6-9-2018).
     
     Ο Προϊστάμενος, μετά από επανειλημμένες υπεκφυγές και κωλυσιεργίες αφού αρχικά καταφέρθηκε με χυδαίες εκφράσεις, που προσβάλλουν το κύρος της υπηρεσίας και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, στη συνέχεια άσκησε λεκτική και σωματική βία στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ, στην προσπάθειά του να την βγάλει έξω από το γραφείο του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Εύβοιας προβαίνει σε τέτοιες ανάρμοστες ενέργειες, υβρίζοντας συναδέλφους και απειλώντας ασύστολα. Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει πριν ενάμιση χρόνο περίπου, στις 21 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών ΑΜΕΑ, για θέματα Ειδικής Αγωγής, όπου ο Προϊστάμενος κάλεσε την Αστυνομία!
      Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας,  που σκοπό έχει την προώθηση και προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών θεσμών, την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, καταγγέλλουμε την προσπάθεια που επιχειρείται από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, να υποβαθμίσει το ρόλο του σωματείου, να περιορίσει τη δράση του και να πλήξει τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του. Εκφράζουμε την  πλήρη συμπαράσταση μας και την συναδελφική αλληλεγγύη, στην ΕΛΜΕ Εύβοιας.