Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 14/2/2019



1)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

       Άμφισσα                     14-02-2019

A  : 

ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας

 KOIN:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας  καλεί τα μέλη της ΕΛΜΕ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση  με θέματα: 
1. Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και τα προβλήματα στον κλάδο: μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, προσοντολόγιο, δικαιώματα αναπληρωτών, Νέο λύκειο, μισθολογικά & συνταξιοδοτικά αιτήματα, αυτοαξιολόγηση,  αξιολόγηση,υποστηρικτικές δομές
2.      Αιτήματα - διεκδικήσεις
3. Προγραμματισμός δράσης

*    Σας αποστέλλουμε σχετική εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
*   Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Φλεβάρη στην Αθήνα

        Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου   Άμφισσας την Τρίτη 19/02/2019  και ώρα 6:30 και σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί την Πέμπτη 21/02/2019 και ώρα 6:30 στον ίδιο χώρο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΟΠΗ    ΠΙΤΑΣ  ΤΗΣ   ΕΛΜΕ   ΦΩΚΙΔΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην κοπή της πίτας της ΕΛΜΕ, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8:30μμ, στο εστιατόριο  «Μπαλκονάκι» στην Άμφισσα.
Τιμή κατά άτομο 8 ευρώ.
Παρακαλούμε  να  ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20/2/2019, στα τηλέφωνα:
Βασιλόπουλος Ανάγνος   6994648063                           Πολυζώη Νίκη     6977148401




2)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα                    14 -02-2019

A  :7β

ΠΡΟΣ: 1. Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
            2. ΟΛΜΕ

 

Καταγγελία
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εκλεγμένων αιρετών  των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ από τον Περιφερειακό  Διευθυντή  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και συνυπογράφει την κοινή καταγγελία με τις ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και Ευρυτανίας:

«Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις
για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις»
Δημώδες…
 Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ  ΦθιώτιδαςΕυρυτανίας και Φωκίδας καταγγέλλουν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για την άρνησή του να αποδεχτεί την παραίτηση αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας αντίστοιχα, επιλέγοντας ουσιαστικά ο ίδιος ποιος θα είναι αιρετός στο κάθε ΠΥΣΔΕ.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής αυθαιρετεί και νομοθετεί. Πουθενά στη νομοθεσία δεν αναφέρεται ότι απαγορεύεται η … παραίτηση. Πουθενά στη νομοθεσία δεν επιβάλλεται στις παρατάξεις που εκλέγουν αιρετό ποιον θα ορίσουν αυτές να τις εκπροσωπεί. Και αυτό γινόταν πάντα μέσω των παραιτήσεων των εκλεγμένων και των αναπληρωματικών τους. Τόσα χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή δεν είχε διαβάσει το Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας; Τόσα χρόνια ήταν παράνομος και τώρα είδε το «φως» και τη «νομιμότητα»; Πότε στο παρελθόν είχε ζητήσει «αναλυτικά» τους λόγους παραίτησης; Αλλά ποια «νομιμότητα»; Ο- και εκπαιδευτικός- Περιφερειακός Διευθυντής αναγνωρίζει τη διαφορά της λέξης «αντικατάσταση» και της λέξης «παραίτηση»;
Εκτός και αν… Εκτός και αν ο Περιφερειακός Διευθυντής και οι «συνεργάτες» του κάνουν «παιχνίδι» με το ωράριο συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Εκτός και αν στοχοποιούν συγκεκριμένους συνδικαλιστές. Εκτός και αν στοχοποιούν συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Εκτός και αν η εμπάθεια «ρέει» άφθονη. Ίσως πάλι δε κατάλαβε ότι κάποιοι όταν υποβάλλουν παραίτηση την εννοούν
Η κάθε συνδικαλιστική παράταξη λειτουργεί και αποφασίζει με το δικό της τρόπο τόσο στην εκπροσώπησή της στα συνδικαλιστικά όργανα όσο και στην εκπροσώπησή της στις αιρετές θέσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων. Οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης πάνω σ’ αυτό είναι μια ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και είναι απορριπτέα.
Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να πάρει πίσω την απόφασή του, να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις και να ασχοληθεί με τα της «υπηρεσίας» του και να μην εκτίθεται άλλο.
Καλούμε το υπουργείο, για άλλη μια φορά, να σταματήσει τις αυθαιρεσίες του υφισταμένου του.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταδικάσει τις παρεμβάσεις του Περιφερειακού Διευθυντή και να ενεργήσει ώστε να σταματήσουν.

3)

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα                    14 -02-2019

A  :7γ

ΠΡΟΣ:  Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
 ΚΟΙΝ:    ΟΛΜΕ       

 

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και του σωματείου, από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας με βάση την ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, καταγγέλλει  την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τη “στοχοποίηση” του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου, κ. Δεριζιώτη, η οποία υπέβαλε μήνυση εναντίον των συναδέλφων, συνδικαλιστών της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων κατήγγειλε την αυταρχική, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική στάση της Διευθύντριας του ΓΕ.Λ Σύρου, ύστερα από γραπτή καταγγελία που υπέβαλαν σε βάρος της 15 συνάδελφοι που εργάζονταν και εργάζονται στο ΓΕ.Λ Σύρου και μετά από επικοινωνία του Δ.Σ. με τη συγκεκριμένη διευθύντρια. Οι καταγγελίες των συναδέλφων αφορούν μεταξύ άλλων σε αναφορές που συνέταξε και υπέβαλε η Διευθύντρια εναντίον δύο συναδέλφων,  στην αλλοίωση πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντωνστην προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού ωραρίου παραμονής 8-2 στο σχολείο, χωρίς να έχει ανατεθεί καμία εργασία στους συναδέλφουςστην ανάθεση κάλυψης κενού σε συναδέλφους ή αλλιώς στην ανάθεση “περιπολίας” στο σχολικό χώροστην απαξίωση συναδέλφων στα πλαίσια λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων με φράσεις του τύπου “δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου”,  στη διατάραξη του κλίματος  και της λειτουργίας στο Σύλλογο Διδασκόντων στο ΓΕ.Λ Σύρου με δική της ευθύνη, τις συνθήκες που επιφέρουν σοβαρές δυσκολίες στην άσκηση του έργου των συναδέλφων. Εξάλλου, όπως αναφέρεται από τους συναδέλφους και την Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων αυτές οι πρακτικές οδήγησαν εκπαιδευτικούς που υπηρετούσαν για χρόνια στο σχολείο, να ζητήσουν τη μετακίνησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.  
Ύστερα απ όλα αυτά η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου  δημοσίευσε μια επιθετική και προσβλητική απάντηση απέναντι στη στάση του σωματείου, καθώς και κατέθεσε  μήνυση που στρέφεται, εναντίον του Προέδρου και του Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, με την αιτιολογία της συκοφαντικής δυσφήμησης. Είναι, βέβαια, προφανείς οι σκοποί της, μέσα από τη μήνυση που υποβάλει. Έχει σκοπό να στοχοποιήσει τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου, να “φιμώσει” και να τρομοκρατήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να εκφοβίσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Την ενημερώνουμε όμως ότι όλα αυτά είναι μάταιος κόπος.
Ως ΔΣ της  ΕΛΜΕ που σκοπό έχει την προώθηση και προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών θεσμών, την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, καταγγέλλουμε την προσπάθεια που επιχειρείται από τη Διευθύντρια του ΓΕ.Λ Σύρου, να ποινικοποιήσει τη δράση του σωματείου, να “στοχοποιήσει” τα μέλη του, να υποβαθμίσει το ρόλο του, να περιορίσει τη δράση του και να πλήξει τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη του. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας και τη συναδελφική αλληλεγγύη στην Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και στους συναδέλφους, εναντίον των οποίων έχει υποβληθεί η μήνυση.
4)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα          14 -02-2019
A  :7δ
ΠΡΟΣ: 1. Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
            


 

Καταγγελία για την φασιστική επίθεση σε συνάδελφο στην Ξάνθη
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στο συνάδελφο μαθηματικό στη Ξάνθη που τις προηγούμενες μέρες αντίκρυσε  στους τοίχους του σχολείου που υπηρετεί (3ο ΓΕΛ Ξάνθης), υβριστικά και απειλητικά συνθήματα εναντίον του, με φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα. Το περιστατικό προστίθεται στις στοχοποιήσεις και τις φραστικές επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς από μέλη της Χρυσής Αυγής  που ξετυλίγονται  τους τελευταίους μήνες.
Οι υπόδικες ναζιστικές συμμορίες ενοχλήθηκαν γιατί οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τους να δηλητηριάσουν τα νεανικά μυαλά των μαθητών, με εθνικισμό και ρατσισμό, που υπερασπίζονται το σχολείο για να μη γίνουν οι μαθητές «υλικό» για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα. Γιατί καλούν σε πρωτοβουλίες του εκπαιδευτικού κινήματος, με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα αλλά και  σε κοινό αγώνα για μια εκπαίδευση απελευθερωμένη από τα δεσμά των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Πώς, αλήθεια, να μην ενοχληθούν αυτοί που θεωρούν  «φιλελληνικά καθεστώτα» το μεταξικό φασισμό, το ναζιστικό Ράιχ και την επτάχρονη δικτατορία  που οδήγησε την βόρεια Κύπρο στην αγκαλιά του τουρκικού επεκτατισμού. Αυτοί που εχθρεύονται τις πατρίδες των άλλων,  θέλουν να πυροδοτήσουν τον  εμφύλιο των φτωχών, για να μένει απείραχτη κάθε εξουσία, που  προσκυνούν τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Αυτοί που είναι εχθροί του εκπαιδευτικού, του μαθητικού και του εργατικού κινήματος για χάρη των αφεντικών τους.
Αυτό που αποδεικνύεται είναι πως το εθνικιστικό μίσος, η πατριδοκαπηλεία, η εχθρότητα προς τους γειτονικούς λαούς, που προωθούνται συστηματικά από την κυρίαρχη ιδεολογία, όχι μόνο φουσκώνουν τα πανιά των φασιστών και των νεοναζί, αλλά οπλίζουν και τα δολοφονικά τους χέρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, που έστρωσε το έδαφος για όλα αυτά με την φιλοϊμπεριαλιστική, ευρω-μνημονιακή και αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική  πολιτική της, τη διεκδίκηση του ρόλου σημαιοφόρου των σχεδίων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το ότι οι δομές και τα σκοτεινά δίκτυα υποστηρικτών της ΧΑ και των άλλων νεοφασιστικών συμμοριών δεν έχουν κτυπηθεί, τέσσερα χρόνια τώρα.
Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας
Καταδικάζει το περιστατικό που συνέβη εναντίον του συναδέλφου στην Ξάνθη και εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια παρέμβασης φασιστικών στοιχείων στα σχολεία, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών.
Καλεί τις ΕΛΜΕ και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, να καταγγείλουν άμεσα το γεγονός και να πάρουν πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μαζί με το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα.


5)


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100   Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas18@gmail.com

  Άμφισσα                    14 -02-2019

A  :7ε

ΠΡΟΣ: 1.  Συλλόγους Διδασκόντων  Φωκίδας
            

 

Ψήφισμα καταδίκης των δικαστικών διώξεων και των  «αγροτοδικίων» που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φωκίδας εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των μπλόκων που έχουν στηθεί σε μια σειρά περιοχές σε όλη τη χώρα.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πρωτοφανείς συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών και τω νέων αγροτοδικίων που εν ριπή οφθαλμού έστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν καλά – καλά στηθούν τα μπλόκα. Αυτές οι ενέργειες αποκαλύπτουν το πραγματικό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που έδειξε στους απεργούς συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που διεκδικούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία, λίγες εβδομάδες πιο πριν στο Σύνταγμα, όταν τους έπνιξε στα χημικά, στην άγρια καταστολή, στέλνοντας τους στα νοσοκομεία.
Ο αγώνας των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας, όλων των εργαζομένων, μιας και η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινός. Κυβέρνηση και Ε.Ε. φορτώνουν στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και την ίδια ώρα δίνει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους, τους «μεγαλοτσιφλικάδες», στα μονοπώλια αυγαταίνοντας έτσι τα κέρδη τους.
Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες καταστολής και ποινικοποίησης δεν μας τρομοκρατούν δεν μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά όλοι μαζί, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές για μια ζωή με δικαιώματα.