Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΩΣ ΠΟΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ;

ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ...ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για αναπληρωτεσ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29-09-2017 
ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤH 13.00
Για μια ακόμη χρονιά η ελαστική εργασία αποτελεί τη «λύση» των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας. Ταυτόχρονα, τα κενά παραμένουν αρκετά, μια και ο αριθμός προσλήψεων που πραγματοποιήθηκε δεν επαρκεί.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση αγνοώντας τους/τις χιλιάδες συναδέλφους/-ισσές μας που παραμένουν στην ανεργία, πανηγυρίζουν για την κάλυψη των χιλιάδων χρόνιων πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με αναπληρωτές κι όχι με μαζικούς διορισμούς. Οι ελαστικά εργαζόμενοι αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διδάσκουν κάθε χρόνο σε διαφορετικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν πληρώνονται το καλοκαίρι.
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αν αρρωστήσουν πάνω από δεκαπέντε μέρες τον χρόνο, δεν θα πληρωθούν και δεν θα υπολογιστούν στην προϋπηρεσία τους οι μέρες της ασθένειάς τους που ξεπέρασαν το δεκαπενθήμερο, ενώ αν το νόσημα αποδειχθεί σοβαρό, κινδυνεύουν και με απόλυση. 
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αν απεργήσουν, εκτός από το εξευτελιστικό τους ημερομίσθιο, θα χάσουν και την ημέρα της απεργίας ως ημέρα προϋπηρεσίας, με κίνδυνο την απώλεια επιδότησης από το ταμείο ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν έχουν
το δικαίωμα έκφρασης γνώμης κατά τις διαδικασίες εκλογής διευθυντών στα σχολεία που εργάζονται. 
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί -κόντρα σε κάθε λογική- είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να καταθέτουν νέα έγγραφα που να πιστοποιούν την καλή τους υγεία από παθολόγο και ψυχίατρο. 
Αυτοί οι εκπαιδευτικοί, εδώ και χρόνια, μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά και δυστυχώς αποτελούν για το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρόσωπα μειωμένων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, πρόσωπα χαμηλού κοινωνικού κύρους. Διδάσκουν σε όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Υπάρχουν χιλιάδες  κενά και τη φετινή χρονιά ανά την επικράτεια, λαμβάνοντας υπόψη τους μηδενικούς μόνιμους διορισμούς και τους  μόλις 954 αναπληρωτές γενικών και τεχνικών ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί.
Οι προσλήψεις που έγιναν στην Β/θμια, 734 εκπαιδευτικών Γενικής και 220 εκπαιδευτικών Τεχνικής εκπαίδευσης, είναι οι μόνες που έγιναν με  χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό. 
Για τους αναπληρωτές απαιτούμε και διεκδικούμε
ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
· 12μηνες συμβάσεις εργασίας, κατάργηση ωρομισθίας και ΑΜΩ
· Αναγνώριση της συνολικής προϋπηρεσίας και για τη διετία 2010-2012
· Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους
· Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε 1η του μήνα, πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών
· Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
· Μείωση εισιτηρίου-Επίδομα ενοικίου-θέρμανσης-σίτισης-μετακόμισης, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υπαρχουσών δομών για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων


ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ,
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ!


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε  ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (ΕΛΜΕ)
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ στην Άμφισσα, 29/9/2017 στη 1.00 μ.μ.