Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ 

Λεωφόρος Σαλώνων 48

33 100   Άμφισσα

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679

elmefokidas
18@gmail.com

       Άμφισσα                     25-3-18
         Α.Π : 42

ΠΡΟΣ: Συλλόγους Διδασκόντων , Γονέων και Κηδεμόνων και Μαθητικά Συμβούλια Σχολικών  Μονάδων Φωκίδας 

 



  Αγαπητοί γονείς και μαθητές
  Όπως γνωρίζετε ,κάθε χρόνο ,25.000 κενά στην εκπαίδευση καλύπτονται από εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κάθε Οκτώβρη από το Υπουργείο ,ή όποτε αυτό κρίνει –ακόμα και στα μέσα της χρονιάς –και απολύονται κάθε τέλος Ιουνίου.
   Αυτοί οι εκπαιδευτικοί οι γνωστοί σας ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ,αναγκάζονται σε εργασιακή ανασφάλεια ,σε εσωτερική προσφυγιά ,ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα ,χωρίς να μπορούν να χαρούν τις οικογένειές τους ,αγωνιούν μήπως αρρωστήσουν ,γιατί έχουν δικαίωμα  σε αναρρωτική άδεια 15 ημερών ,φέρνοντας σε μεγάλο δίλημμα τις γυναίκες εκπαιδευτικούς που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια-πρόσφατο το παράδειγμα της εκπαιδευτικού στην Κοζάνη με επαπειλούμενη κύηση.
  Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών επιβάλλουν τη λιτότητα και θέλουν να αποδεχτούμε πως αυτό θα είναι το μέλλον μας ,καθώς και το μέλλον των παιδιών μας.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί και εσείς ως γονείς ,οφείλουμε να πράξουμε ότι περνάει από το χέρι μας και καλούμεστε ,σθεναρά να απαντήσουμε ,να διεκδικήσουμε ,να κινητοποιηθούμε.
  Αγαπητοί γονείς και  μαθητές
  Στις κινητοποιήσεις μας σας θέλουμε δίπλα μας γιατί θέλουμε όπως και σεις ,τα σχολεία μας να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό.
  Σας θέλουμε δίπλα μας ,γιατί θέλουμε όπως και σεις να καλύπτονται άμεσα τα κενά και όχι να περνά η μισή σχολική χρονιά έως ότου να καλυφθεί  το σχολικό πρόγραμμα .
  Σας  θέλουμε δίπλα μας ,γιατί θέλουμε όπως και σεις ,δομές ειδικής αγωγής ,γιατί κάθε παιδί επιβάλλεται να έχει δωρεάν την υποστήριξη που χρειάζεται.
Αγαπητοί γονείς και μαθητές
  Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε !
 Σας θέλουμε δίπλα μας  συνοδοιπόρους και συνεργάτες στη διεκδίκηση του αυτονόητου ,στο αίτημά μας για μόνιμο διορισμό  των 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να είναι στη θέση τους την
                                             1η Σεπτέμβρη του 2018

Αγαπητοί γονείς και μαθητές
Σας θέλουμε δίπλα μας   στον αγώνα μας για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων με στόχο την αυτονόητη εκπλήρωση της υποχρέωσης της πολιτείας  εξυπηρέτηση  να προσφέρει μάθηση και σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.
Σας θέλουμε δίπλα μας   στην αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν ελληνικού σχολείου.
                                                                Άμφισσα  25-3-2018

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                Κ.Κυριανάκης                                                            Σ. Πανταζής